Energia fòssil
Els combustibles fòssils es poden utilitzar en forma sòlida (carbó), líquida (petroli) o gasosa (gas natural). Són acumulacions d'éssers vius que van viure fa milions d'anys i que s'han fossilitzat formant carbó o hidrocarburs. En el cas del carbó es tracta de boscos de zones pantanoses, i en el cas del petroli i el gas natural de grans masses de plàncton marí acumulades en el fons del mar.
Energia nuclear
El nucli atòmic d'elements pesats com l'urani, pot ser desintegrat (fissió nuclear) i alliberar energia radiant i cinètica. Les centrals termonuclears aprofiten aquesta energia per produir electricitat mitjançant turbines de vapor d'aigua. s'obté en trencar els àtoms de minerals radioactius en reaccions en cadena que es produeixen en l'interior d'un reactor nuclear.
Energia hidràulica
L'energia potencial acumulada en els salts d'aigua pot ser transformada en energia elèctrica. Les centrals hidroelèctriques aprofiten l'energia dels rius per posar en funcionament unes turbines que mouen un generador elèctric. A Espanya s'utilitza un 15% d'aquesta energia per produir electricitat.
Biomassa
La formació de biomassa a partir de l'energia solar es du a terme pel procés denominat fotosíntesi vegetal que al seu torn és desencadenant de la cadena biològica. Mitjançant la fotosíntesi les plantes que contenen clorofil·la, transformen el diòxid de carboni i l'aigua de productes minerals sense valor energètic, en materials orgànics amb alt contingut energètic i al seu torn serveixen d'aliment a altres éssers vius.
Energia solar
L'energia solar és una font de vida i origen de la majoria de les altres formes d'energia a la Terra. Cada any la radiació solar aporta a la Terra l'energia equivalent a diversos milers de vegades la quantitat d'energia que consumeix la humanitat.
Energia eòlica
L'energia eòlica és l'energia obtinguda de la força del vent, és a dir, mitjançant la utilització de l'energia cinètica generada pels corrents d'aire.
Energia geotèrmica
L'energia geotèrmica és aquella energia que pot ser obtinguda per l'home mitjançant
l'aprofitament de la calor de l'interior de la Terra.Energia maremotriuL'energia mareomotriu es deu a les forces gravitatòries entre la Lluna, la Terra i el Sol, que originen les marees, és a dir, la diferència d'altura mitjana dels mars segons la posició relativa entre aquests tres astres.
Energia maremotriu
L’energia mareomotriu és la que resulta d'aprofitar les marees, és a dir, la diferència d'altura mitjana dels mars segons la posició relativa de la Terra i la Lluna, i que resulta de l'atracció gravitatòria d'aquesta última i del Sol sobre les masses d'aigua dels mars. En definitiva, es basa en la diferència d'altura mitjana segons la posició relativa de la Terra i la Lluna, que és resultat de l'atracció gravitatòria de la Terra i del Sol sobre les masses d'aigua dels mars.mars segons la posició relativa de la Terra i la Lluna, i que resulta de l'atracció gravitatòria d'aquesta última i del Sol sobre les masses d'aigua dels mars. En definitiva, es basa en la diferència d'altura mitjana segons la posició relativa de la Terra i la Lluna, que és resultat de l'atracció gravitatòria de la Terra i del Sol sobre les masses d'aigua dels mars.